Elkarte gastronomikoak eta txokoak irekitzeko eta erabiltzeko osasun-irizpideak

Erabiltzailearen aurpegia Zumaiako Udala 2020ko mai. 28a, 13:40

Maiatzaren 25etik %50eko edukierarekin erabili daitezke elkarte gastronomikoak eta txokoak. Osasun Sailak horiei zuzendutako gomendioak argitaratu ditu, horrelako elkarteen erabiltzaileen artean COVID-19ren bidezko transmisioa eta infekzioa prebenitzeko.

Euskal Autonomia Erkidegorako trantsizio-prozesuaren 2. fasea aplikatzeko arauak ezartzen dituen 12/2020 Dekretuak, Espainiako Gobernuak erabakitakoak, 7. artikuluan "Ostalaritzako, jatetxeetako, txokoetako eta elkarte gastronomikoetako lokalak eta zerbitzuak berriz irekitzea" jarduera maiatzaren 25ean hasi ahal izango dela ezartzen du, edukieraren %50arekin.

Hala, Osasun Sailak elkarte gastronomikoei eta txokoei zuzendutako gomendioak zerrendatu ditu, horrelako elkarteen erabiltzaileen artean COVID-19ren bidezko transmisioa eta infekzioa prebenitzeko.

Edukiera eta gutxieneko distantziak, lokalaren higiene-neurri orokorrak, sukaldeko eta barrako neurri espezifikoak, eta komunetan bete beharreko neurriak jaso diztuzte txostenean. Horrez gain, neurri horiek bete daitezen bestelako gomendioak ere eman dituzte, hala nola: jardueran arauak zaintzeko ardura duten pertsonak esleitzea, informazio-kartelak jartzea, lokalean partekatzeko mahai-jokorik ez izatea edota txartel bidezko ordainketa sustatzea.

Gomendio guztiak txosten honetan irakur daitezke.

Zumaia Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.


Izan Gukakide