Labarra Pulporen igoera fasea

Colindres da gainditu beharreko azken oztopoa

Gorka Zabaleta 2024ko mai. 11a, 22:34

Mikel Martinez hegaletik jaurtiketa bat egiten gaur Redondelaren aurka.

Galiziako Redondelari 29-25 irabazi dio Labarra Pulpok, eta azken jardunaldira bi garaipenekin iritsi den talde bakarra da. Colindresen aurka berdinketa behar du gutxienez igoera lortzeko, baina irabazi eta festa borobiltzea da erronka.

Mailaz igotzeko aukera eskura du Labarra Pulpok, baina azken langa gainditu arte ezin ezer eginatzat jo. Nahikoa da pittin da deskuidatzea muturreko latza jasotzeko. Gaur Colindresi gertatu zaio Tacoronteko kanariarren aurka: Pulporen kontrako "finalean" zuten burua gehiago, eta zortzi goleko aldeaz galdu dute. Oraindik badute txapelketa irabazteko aukera, noski, baina Tacoronte ere bizirik eta aukerekin iritsiko da azken jardunaldira.

Beraz, partidan erabat zentratuta kantxaratu beharra dago, gaur Labarra Pulpok eta Redondelak egin duten moduan: Pulpok, helburura beste urrats bat gerturatzeko helburuarekin; Redondelak, azken egunera aukerekin iristeko esperantzarekin.

Pulpok hartu du aurrea markagailuan hasieratik eta halaxe eutsi dio ia partida osoan, baina ez da norgehiagoka hausteko gai izan, eta azken txanpara dena erabakitzeke iritsi dira. Zorionez, taldea ez da inoiz makurtu eta azken kolpeak euren alde emateko kapaz izan dira. 29-25 irabazi dute azkenean, baina 26-25 ziren partida amaitzeko bi minuturen faltan.

Partida aurrera ateratzeko giltzen artean azpimarratu behar da taldeak zailtasunei aurre egiteko erakutsi duen kemena. Gaur denek eman dute pixka bat gehiago bezperako akatsak zuzentzeko, defentsa gogortzeko eta erasoan alternatiba gehiago eskaintzeko. Bi taldeetako atezainen lana ere nabarmentzekoa izan da, bigarren zatian bereziki.

Colindresen kontrako partida erabakigarrian ere kostako da, baina Labarra Pulpoko jokalariek erakutsi dute azkenera arte dena emateko prest daudela. Eta, gainera, harmailak horrela bultzatzen badu, nola ez dugu ba igoerarekin amets egingo?