Santa Klara nekazalturismoa bisitatu dute Mugikortasun diputatuak eta Zumaiako alkateak

Juan Luis Romatet 2025ko ots. 1a, 12:00

Azahara Dominguez diputatua, erdian, IƱaki Ostolaza alkatearekin Santa Klara nekazalturismora egindako bisitan. (Gipuzkoako Foru Aldundia)

Turismoa lehen sektorearekin lotzen egiten duen lana txalotu du Azahara Dominguez diputatuak Zumaiako nekazalturismora egindako bisitan. Santa Klarako jabe Ana Mari Eizagirrek, bere aldetik, baserritarren produktuak balorean jartzea ezinezkoa dela esan zuen, "baserritarrok egiten dugun lana ez badute ezagutzen".

Gipuzkoako udalerri desberdinetara egiten ari den bisiten artean, Gipuzkoako Foru Aldundiko Mugikortasuneko, Turismoko eta Lurralde Antolaketako diputatu Azahara Dominguez Zumaian izan zen duela egun batzuk, konkretuki, Santa Klara nekazalturismoan. Pasa den irailean ezagutu zuen Santa Klara, iazko Flysch Trail mendi lasterketaren aurkezpenean, eta gonbidapena jaso zuen berriro bisitatzeko. Iñaki Ostolaza alkatearekin egin zuen bisita.

Egun obretan dagoen eta aste batzuk barru zabalduko duten nekazalturismoa bisitatu zuten biek ere Santa Klarako jabe Ana Mari Eizagirre eta Maite Mancisidorren eskutik.. Erreforma horiek energia-eraginkortasuna eta digitalizazioa hobetzeko lanetan oinarritzen direla azaldu du aldundiak ohar bidez. Funtseskotzat jo zituen diputatuak bi gai horiek, "turismo jasangarri eta abangoardiako" baterako, bere esanetan, "kalitate handiagoko eta ingurumen-inpaktu txikiagoko esperientzia turistikoa eskaintzea" ahalbidetzen baitute.

"Santa Klara Gipuzkoarako bilatzen dugun turismo motaren adierazle ezin hobea" dela nabarmendu zuen Dominguezek, "bisitariei esperientziak eskaintzeaz gain, tokiko ekonomia indartzea eta Gipuzkoak lurralde gisa eskain dezakeenaren ikuspegi zabala eskaintzea ahalbidetzen duen turismoa", delako.

Lehen sektorearen indarra

Iñaki Ostolazak, bere aldetik, lehen sektoreak Zumaiako gizartean eta ekonomian duen pisua gogorarazi zuen. "Zumaian, industria-ehunaren pisua oso handia da, baina garrantzitsua da, halaber, gure ekonomian indarra duen lehen sektore bat izatea eta Santa Klarako nekazaritza-turismo hau bezalako baliabideek posible egiten dute", baloratu zuen.

Ana Mari Eizagirrek, Santa Klarako jabeak, baserritarrek egiten duten lana balorean jartzea eskatu zuen: "jendeak baserritarrok egiten ditugun produktuak estimatzea eta baloratzea nahi badugu, ezinbestekoa dela egiten dugun lan guztia ezagutzea".

Zumaia Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.


Izan Gukakide