Helene Alberdi podiumera igo da aurten ere Zarauzko Triatloian

Onintza Lete Arrieta 2024ko eka. 9a, 13:00

Helene Alberdi eta haren ondoren Ainhoa Murua, atzo, Zarauzko hondartzan, igeriketa proba amaitzear. (Onintza Lete Arrieta)

Atzo arratsaldean ospatu zen hitzordu arrakastatsuaren 37. edizioa, eta Zumaiako bizilagunak lan aparta egin zuen beste behin.

Euripean jokatu zen atzo Zarauzko Triatloiaren 37. edizioa, eta beste behin, ikuskizuna eta kiroltasuna izan ziren nagusi. Irabazleak aise gailendu ziren, Hanne De Vet hasiera-hasieratik, eta Antonio Benito, korrikako proban. Benitok 3:49:32 denboran osatu zuen triatloia, eta De Vetek, berriz, 4:10:11 denboran (behin-behineko denborak).

Helene Alberdik ere parte hartu zuen lehian, eta baita podiumera igo ere, hirugarren helmugaratu baitzen, De Veten eta Stephanie Clutterbuck-en atzetik. Gukari aste honetan bertan emandako elkarrizketan aurreikusi zuen aurtengoan ez zuela txapelik jantziko, baina lan aparta egin zuen, besteak beste Judith Corachan-en aurretik helmugaratuta.

Zumaiako bizilagunak hiru probetan egindako lana ikus daiteke ondorengo argazki bildumetan:

Zumaia Gukak zu bezalako irakurleen babesa behar du tokiko informazioa euskaraz eta modu profesionalean lantzen jarraitzeko.